Zafír kedvezményes kártya


Változó világunkra, a nehéz gazdasági helyzetre és a közösségi összefogások egyre növekvő fontosságára reagálva fejlesztjük tovább a Zafír Egészségvédelmi Programot.

2013. elején útjára bocsátottuk a Zafír Kártyát, mely a következő előnyöket kínálja a közösség tagjainak:

- a kártya használóit 5-15%-os kedvezményre jogosítja a programban részt vevő szolgáltatóknál, mely kedvezmény igénybevételének módját a szolgáltató szabja meg,
- a kártyával rendelkezőknek a Zafír Program eseményeire kedvezményes belépést biztosítunk,
- a programban csak olyan szolgáltatók vehetnek részt, akiket a REGINA közössége már ismer és kipróbált, a rendszerben részt vevő szolgáltatók tehát a REGINA ajánlásával bírnak,
- ezek a szolgáltatók a többnyire a helyi közösség aktív tagjai is, így ha az egészségvédelemre szánt forintjainkat náluk költjük el, akkor a helyi közösséget, a helyi gazdaságot és a helyi vállalkozásokat is támogatjuk, amivel egyben közösségünk egészségéhez is hozzájárulunk.

A programban résztvevő szolgáltatók felé elvárásunk, hogy munkájukat, a gyógyítást, a szolgáltatásokat holisztikus szemlélettel végezzék, tevékenységeikkel hozzájárulnak az egyének jól-létéhez, az egészséges életmódra helyezzék a hangsúlyt, figyelembe véve az egyének és a közösség igényeit.


Csatlakozás a programhoz szolgáltatóként, felhasználóként.

2013. április 26., péntek

Kincskereső Szakmai Műhely



A Kincskereső Szakmai Műhely 2013. márciusában nyitotta meg kapuit Gödöllőn. A  klinikai szakpszichológusokból és gyógypedagógusokból álló csapat gyermeknevelés és gyógypedagógia terén szeretne segíteni a helyi, és a környéken lakó családoknak.

Pszichológia

Milyen problémákkal fordulhatnak hozzánk?
Baba-mama kapcsolati nehézségekkel, etetési-altatási kérdésekkel, nevelési nehézségekkel, lelki eredetű testi problémákkal (pl.: hasfájás, fejfájás, dadogás, tic), szobatisztasággal kapcsolatos nehézségekkel, viselkedési problémákkal (pl.: fokozott agresszió, aktivitás, testvérféltékenység, beilleszkedési nehézségek), szorongásos és hangulati problémákkal, iskolaérettségi és iskolaválasztási bizonytalanságokkal, önismereti munka igényével, aktuális nehéz helyzetek megoldásával (pl.: válás, halál eset).

Hogyan is segít egy pszichológus?
Gyermekterápia esetén: A kapcsolatfelvételt a szülő kezdeményezi, főként telefonon, amely során időpont egyeztetés is történik.
Az első találkozás alkalmával egy kötetlen beszélgetésre kerül sor a megjelent szülő(k)vel, amely során kirajzolódik egy elsődleges kép a probléma természetéről és a segítségkérés mibenlétéről.
Ezt követően 3-4 alkalmas találkozás ad lehetőséget arra, hogy különböző spontán illetve irányított aktivitások (rajz, játék, festés, teszt, beszélgetés…) által a gyermek és a probléma láthatóvá, megismerhetővé váljék.
Majd ezt követően kerül sor az első visszajelző beszélgetésre a szülő(k) és a szakember között, ami tulajdonképpen egy közös gondolkodás a felszínre került információkról és a megtapasztalt viselkedésről, érzésekről. Ez alkalom végén történik meg - amennyiben szükséges – a terápiás szerződéskötés, amely a segítségnyújtás módját, annak időbeli - térbeli kereteit rögzíti és meghatározza a közös munka célját.
Pszichoterápia során általában heti egy alkalommal találkozunk a gyermekkel; a terápiás folyamat alatt a szülővel többször is konzultálunk, ahogyan erre szükség illetve igény van. Pár-, és családterápiás konzultáció esetén a találkozások legtöbbször havi rendszerességgel valósulnak meg.

Pár és családterápiás konzultáció esetén: A telefonos kapcsolatfelvételt követően, az első interjú során beszéljük meg a terápiás célt, a további találkozások téri és idői kereteit és a közös munka formáját. Leggyakrabban kéthetes vagy havi intenzitással követik egymást az ülések, amelyeken két szakember együtt dolgozik közösen a párral/családdal.

Szakembereink:
Beke Annamária klinikai szakpszichológus, gyógypedagógus tel.: 06 70 555 31 25
Mantuánó Erika klinikai szakpszichológus tel.: 06 20 279 33 50
Nagy Liliána klinikai szakpszichológus tel.: 06 20 9186 850

Logopédia

A következőkben nyújt segítséget, ha a gyermek:

  • beszéde nehezen érthető.
  • betűbiztonsága kialakulatlan.
  • olvasása lassú.
  • az elolvasott szöveget nehezen érti meg.
  • olvasásában betűket cserél.
  • számolástechnikája kialakulatlan.
  • szöveges feladatokat nehezen értelmez.
  • százas számkörben is hibásan számol.
  • tízes átlépést nem értelmezi.
Gyógypedagógus: Guth Linda
Elérhetőségei: 06 70 609 25 52, guthlinda@freemail.hu

Árak: Egyéni pszichológiai tanácsadás: 6.000 Ft/50 perc
Család- vagy párterápia: 12.000 Ft/90 perc
Zafír Kártya kedvezmény: 10% kedvezmény.

A Kincskereső Szakmai Műhely csapata Gödöllőn, a város központtól nem messze rendel. Ingyenes parkolási lehetőség van a közelben.
Facebook elérhetőség: Kincskereső Szakmai Műhely, Gödöllő
Weblaphttp://kincskereso-godollo.hu/index.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése